Pinksterfeest 2021

Afgelopen zondag hebben we het Pinksterfeest gevierd.

pinksteren_kinderkerk.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben gelezen uit Romeinen 8. Daarin staat dat de Heilige Geest voor ons bidt, als we dat zelf moeilijk vinden. Het verhaal zelf ging over een meisje dat met haar vader in het oude Rome naar de kerk ging en daar een brief van Paulus kreeg. Tijdens het bidden denkt ze terug aan haar moeder die kort daarvoor overleden is. Zij is zeer blij en opgelucht als ze hoort dat de Heilige Geest er voor haar is en voor haar bidt, juist als het leven erg moeilijk is.

Wij hebben verschillende samenwerk-opdrachten gedaan. Verstoppertje terwijl de zoeker geblinddoekt was. Maar met hulp was het een stuk makkelijker… Tekenen terwijl je niet zoet wat je tekent, maar met hulp was dit een stuk makkelijker… lastig was dan wel de hulp aanvaarden en loslaten. Dit vinden wij als volwassenen ook nog moeilijk. Het liefst doen we alles alleen, terwijl de hulp er al is… je hoeft er alleen maar om te vragen.

Aan het einde van de dienst vormden de kinderen een erehaag voor alle bezoekers uit de kerk die werden verrast door een bellenblaas-festijn. Zo werd de Heilige Geest nog eens zichtbaar gemaakt.

M.vr.gr. namens de leiding
Anita Nusselder.

 

 

 

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er tijdens de kerkdienst de Kinderkerk.
De leiding van de kinderkerk is aanwezig op de zondagen dat ds. Elise Wijnands voorganger is. Voor de jeugd van 12 tot 16 jaar is er jeugdkerk.
We beginnen 22 september met de Startzondag. Dan is er zowel kinder- als jeugdkerk.
Tijdens de adventperiode richten we ons op kerst. We sluiten af op 24 december met een kinderkerstfeest, waarbij iedereen van harte welkom is.

De godsdienstles wil kinderen helpen:

· om een eigen kijk op het leven te ontwikkelen;
· om vertrouwd te raken met de Bijbelse verhalentraditie;
· om te ervaren wat geloof in het leven kan betekenen;
· om van jongs af aan te leren respect te hebben voor andere geloven,
  levensovertuigingen en culturen.  

De kinderen moeten zich hiervoor, ruim vóór het nieuwe schooljaar,
opgeven via een brief die door de school aan de kinderen meegegeven
wordt voor de ouders.

Een nachtje slapen in zelfgemaakte krotjes van karton, wie vindt dat niet spannend? Elk jaar doen honderden jongeren op verschillende plaatsen in het land mee aan de actie Nacht Zonder Dak. Zo ervaren ze voor één nacht wat jongeren elders in de wereld elke nacht meemaken. Want er zijn heel veel jongeren voor wie het leven zonder dak boven hun hoofd geen keuze is.
In het weekend van 7 en 8 september deden 9 jongeren en 4 volwassenen uit Hummelo, Drempt en Keppel mee aan deze actie georganiseerd door de jeugdouderlingen van de Protestantse Gemeente Hummelo, Drempt en Oldenkeppel.

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013